Ръководството на "Лудогорец" е внесло молба до спортно-техническата комисия на БФС с желание ключовият за първия етап на шампионата сблъсък с ЦСКА да бъде игран в събота (22 ноември), вместо в петък (21 ноември).

ЦСКА подаде молба със същото желание преди седмица, но то бе отхвърлено от комисията по настояване на телевизионната компания "Нова броудкастинг груп" и посредника при продажбата на тв права "Футбол про медиа". В четвъртък червените отново са поискали промяна на датата и часа на срещата с трикратния шампион на България.

Според ръководството на "Лудогорец" колегите им от ЦСКА не са отправили пряко запитване до тях с молба за промяна на двубоя. Ако са го направили, са щели да се съгласят.

"Внесохме молба за промяна на датата на мача. Причините са от спортно-технически характер. Малко се учудих на реакцията на колегите от ЦСКА последните седмици. Обикновено, за да се промени датата на мач трябва да има съгласие от двете страни. Не сме получавали запитване от ЦСКА. Ние също имаме подобно желание, тъй като смятам, че за нашия отбор е по-добре да играем тогава", коментира изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петриичев за gong.bg.

Петричев сподели още, че денят на двубоя не е от никакво значение за присъствието на публиката на ЦСКА.

"Не мисля, че денят на мача е от значение за феновете на ЦСКА. Познавам добре тази публика и знам, че те стоят зад отбора и това не е сериозен аргумент. Това е една публика не само като количество, а и като качество доста добра. Дори ми се вижда обидно от г-н Томов, че подценява публиката на ЦСКА и поставя под въпрос нейната вярност", заяви още Ангел Петричев.

По програма ЦСКА приема "Лудогорец" в петък от 17.45 часа по програма. Червените са лидери във временното класиране на А група с преднина от пет точки пред настоящия шампион.

dnevnik.bg