Анди Мъри постигна първа победа във финалите на АТП в Лондон след победа над Милош Раонич с 6:3, 7:5 във втория си двубой от груповата фаза.

Представителят на домакините отново бе далеч от отличната си форма през октомври, но стабилността в играта му бе достатъчна да преодолее слабото представяне на канадеца.

Мъри разчиташе основно на грешките на своя съперник и при 2:1 пропусна първия си брейкбол. Той поправи това още при следващото подаване на Раонич и след това затвори първия сет в своя полза.

В него канадецът отбеляза едва един печеливш удар и един ас, а първият му начален удар влизаше в едва 38% от опитите. Сривът в играта му бе най-видим в началото на втората част, когато изпусна преднина от 40:0 и с грешките си подари пробив на Мъри за 1:2.

Олимпийският шампион обаче също загуби ритъм и с непредизвикани грешки подкани Раонич да го пробие и резултатът стана 2:2. Двамата продължиха да печелят подаванията си до 5:5, след което британецът взе своето от мача.

Мъри направи нов пробив и на собствен сервис затвори срещата, а това го доближава до полуфиналите в Лондон. Шанс за участие в тях все още има и Раонич, но те са по-скоро теоретични и минават през задължителна победа над Кей Нишикори и успех на Роджър Федерер над представителя на домакините.

Рекордьорът по титли от Големия шлем вече докосва следващата фаза след победа над японеца с 6:3, 6:2 и се нуждае само от сет срещу Мъри в четвъртък.

dnevnik.bg