Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев със сигурност ще бъде сменен, твърди "Тема спорт".

Според изданието в БФС очакват той да подаде оставката си до два дни. Ако това не се случи, ще бъде уволнен.

Сред вариантите за нов селекционер се споменават Ивайло Петев, Димитър Димитров-Херо, Красимир Балъков и Стойчо Стоев. Минимална е вероятността на поста да застане чужденец. Футболният съюз няма да бърза с определянето на следващия специалист, който ще води отбора, допълва изданието.

Пръв от ръководството публично срещу Пенев се обяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Той заяви, че не разбира от футбол, но смята, че националният отбор няма облик.

Крайно мнение е изразил и президентът на "Славия" Венцислав Стефанов. Президентът на БФС Борислав Михайлов и единият от заместниците му Йордан Лечков казаха, че темата за смяната със сигурност ще бъде обсъждана.

Недоволството към Пенев се надигна след загубите срещу Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2). Тогава изпълнителният комитет на БФС заседава и даде втори шанс на Пенев и екипа му.

Селекционерът показа, че има повишено напрежение, и на пресконференцията преди мача с Малта обясни, че много хора му дават съвети как да върши работата си. Той стана от стола си и предложи, ако има някой по-подготвен, да го заеме.

След това се стигна до провала при 1:1 с Малта у дома.

dnevnik.bg