Изпълнителният комитет на БФС ще се събере на извънредно заседание в четвъртък, съобщава "Гонг". Очаква се след него да бъде обявена раздялата със селекционера Любослав Пенев.

До спешната среща се стига след провала срещу Малта в квалификацията за Евро 2016. Срещата в София завърши 1:1 и отприщи вече насъбралото се напрежение след загубите от Хърватия и Норвегия.

Не е ясно как ще се случи раздялата с Пенев. Според някои твърдения той има висока неустойка в договора си.

Няколко имена се споменават като варианти за нов селекционер. На поста могат да бъдат поканени уволненият от АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев, Стойчо Стоев, Красимир Балъков, както и Димитър Димитров-Херо. Последният обаче започва работа в "Левски" от януари.

Пръв от ръководството публично срещу Пенев се обяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. Той заяви, че не разбира от футбол, но смята, че националният отбор няма облик. За смяна на селекционера се изказа и президентът на "Славия" Венцислав Стефанов.

България е на четвъртото място в група Н с четири точки. Водачите Хърватия и Италия имат по десет, а Норвегия е на третото място с една по-малко.

dnevnik.bg