Сръбски баскетболен запалянко бе убит от развилнели се турски фенове в Истанбул.

Инцидентът е станал преди мача от Евролигата между Галатасарай и Цървена звезда в района на "Абди Ипекчи Арена", където се игра срещата. Голяма група турски фенове атакуваха около 400 сръбски навиячи, неуспели да се снабдят с билети за мача. При разразилия се масов бой един от сърбите е бил наръган с нож.

25-годишният мъж е бил откаран в болница, но 5 часа по-късно е починал от раните си. По време на мача пък, феновете на Галатасарай развяха на трибуните албански флаг - очевидно за да дразнят гостите, намеквайки за инцидента по време на евроквалификацията между футболните отбори на Сърбия и Албания в Белград.

"В шок съм. Такава трагедия! Организацията по сигурността бе на много ниско ниво, въпреки че преди два дни предупредихме правоохранителните органи в Истанбул, че мачът ще е с висок риск на опасност. А това с албанския флаг бе определено акт на враждебност", заяви сръбският консул в Истанбул Зоран Маркович.

"Сега работим по това, сръбските запалянковци благополучно да напуснат територията на Турция. Колкото до турските лекари, те направиха всичко по силите си, за да спасят живота на нашия фен. Бореха се като лъвове в продължение на 5 часа, но не успяха, защото той бе загубил много кръв". /БГНЕС