Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще стартира новия сезон с турнира в Бризбейн. През миналата седмица и Григор Димитров обяви, че започва 2015 г. с надпреварата в австралийския град.

Турнирът ще се проведе между 3 и 11 януари. При жените ще е от категория "Премиер" с награден фонд 1 млн. долара, а при мъжете - от сериите "АТП 250" с награден фонд около 500 000 долара.

Пиронкова ще участва в Бризбейн за втори път в кариерата си и за първи път от 2009 г., когато отпадна във втория кръг от италианката Сара Ерани.

27-годишната пловдивчанка ще попадне директно в основната схема. Участие от водещите тенисистки са заявили Мария Шарапова, Ана Иванович, Анжелик Кербер и Доминика Цибулкова.

Пиронкова започна миналия сезон с турнира в Шънджън, който се провежда по същото време, като отпадна още в квалификациите. Тогава тя беше 108-а в световната ранглиста, но през годината успя да се изкачи със 70 позиции и ще посрещне 2015 г. на 38-о място.

Димитров ще участва в Бризбейн за трета поредна година. През този сезон той отпадна в осминафиналите от Марин Чилич, а година по-рано достигна първия си финал при професионалистите, загубен с 6:7, 4:6 от Анди Мъри.

dnevnik.bg