Арсенал победи с 2:0 Борусия Дортмунд в мач от Група D на Шампионската лига.

Срещата се игра пред 60 хил. зрители на стадион "Емирейтс" в Лондон. Домакините откриха щастливо още във 2-та минута чрез Саного, при асистенция на Касорла. Последва равностойна игра, като гостите бяха с една идея по-активният отбор, докато домакините играеха на сигурно с оглед на преднината си.

В 57-ата минута Алексис Санчес удвои резултата, отново при асистенция на Касорла, и всичко за Борусия в този мач свърши. Поражението бе първо в тазгодишното издание на Шампионската лига за момчетата на Юрген Клоп, които до момента имаха четири поредни победи.

В другия мач от Група D Андерлехт най-после се поздрави с победа след две загуби и две равенства. Пред 20 хил. зрители в Брюксел домакините спечелиха срещу Галатасарай с 2:0 с голове на Мбемба, реализирал в 43-та и 86-ата минути.

Класиране: Борусия 12 т., Арсенал 10 т., Андерлехт 5 т., Галатасарай 1 т. Без значение на мачовете от последния кръг в груповата фаза, Борусия и Арсенал се класират за плейофите на Шампионската лига, а Андерлехт - за Лига Европа. /БГНЕС