Германският шампион "Байерн" е постигнал рекорден оборот за 2013-14 г. Финансовите анализи показват, че за първи път той е надхвърлил 500 млн. евро.

По време на годишното общо събрание президентът на баварците Карл Хопфнер и колегите му посочиха, че оборотът е 528.7 млн. евро.

Това е скок с близо 100 млн. евро спрямо предходната година (432.8 млн. евро). Лек ръст има и в печалбата след данъците - преди година е била 14 милиона, а сега е 16 милиона.

"Байерн" може да представи пред членовете си резултати, каквито никога преди това не е имал в историята си. Няма съмнение, че в спортен и финансов план клубът е на ниво, каквото никога преди не е достигал", каза изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреесен.

В последните години отборът постигна големи успехи под ръководството на Юп Хайнкес и Хосеп Гуардиола. Баварците играха три пъти във финала на Шампионската лига след 2010 г., като през 2013 г. вдигнаха купата.

Членовете на клуба са се увеличили двойно за десет години. Те вече са 251 хиляди спрямо 104 хиляди през 2004 г. "Байерн" отчита и рекордни приходи от продажбата на телевизионни права извън Германия.

dnevniik.bg