Футболният шампион "Лудогорец" разтрогна договора с финландския защитник Теро Мантула, съобщи ТВ7. Двете страни са се договорили да се разделят по взаимно съгласие.

Това е вторият чужденец, с когото разградският отбор се разделя в рамките на няколко дни. През уикенда се появи информация, че клубът се е договорил да се откаже от услугите на Гелерме Шоко.

Финландецът игра за "Лудогорец" в последните три години. Той беше основна част от защитата миналата година, когато шампионите стигнаха до 1/8-финалите на Лига Европа. Двамата с Шоко обаче не попаднаха в състава за Шампионската лига този сезон.

"Голямо благодаря на "Лудогорец", футболистите, треньорите, приятелите, феновете и всички останали. Това бяха прекрасни три години заедно, но сега е време за нови предизвикателства", заяви Мантула, цитиран от сайта на телевизията.

В понеделник собственикът на клуба Кирил Домусчиев обяви, че трябва да бъдат привлечени един-двама играчи, но не е ясно дали ще стане през зимния трансферен период или през лятото.

dnevnik.bg