Футболистите на "Лудогорец" определиха поражението от "Реал" (Мадрид) с 0:4 като най-тежкия им двубой в европейските турнири. Те изразиха разочарование от загубата срещу европейския шампион, но останаха доволни от постигнатото през сезона.

При дебютното си участие в най-престижния клубен турнир отборът от Разград спечели четири точки и вкара пет гола в група В, в която бяха още "Базел" и "Ливърпул". Съставът на Георги Дерменджиев остана на точка от третата позиция и на три от второто място.

"Такъв тежък двубой не сме имали. Не си спомням мач, в който да е имало толкова работа за мен и защитата пред мен. Очаквах го, защото все пак играем срещу най-добрия отбор в света. След червения картон стана много тежко. Все пак не изпаднахме в глуха защита и направихме няколко контраатаки, от които можеше да отбележим", заяви вратарят Владислав Стоянов.

По думите му отборът изпитва слабости при статичните положения, от които паднаха три от попаданията. "Следващият път ще сме по-подготвени. Надявам се да е още догодина", допълни българският национал.

"Гордея се с отбора и с постигнатото през тази година", заяви Стоянов. "Като цяло се представихме добре в Шампионската лига. Много ще ни липсва този турнир. Това е уникално преживяване. Трябва да продължим да поддържаме високо ниво, за да се наслаждаваме на такива мачове и в бъдеще. Показахме, че с работа и желание може да се получи", коментира капитанът Светослав Дяков.

И той заяви, че след мача с "Реал" преобладава тъжното настроение. "Остава горчив вкус след тази загуба, но все пак играхме срещу невероятен отбор. Много по-големи отбори са идвали тук и са падали по-тежко."

"Доволен съм от представянето на отбора. Опитвахме да се надиграваме с всички. Понякога се получаваше, понякога - не. Съжаляваме за резултатите в много от мачовете, но играхме срещу силни съперници на страхотни стадиони", каза още Дяков.

Според Михаил Александров отборът не трябва да навежда глава след загубата. "Можеше и по-добре да е, но с оглед това с какви отбори играхме четири точки не са малко. Сега трябва да спечелим титлата, за да мислим отново за Шампионската лига."

"За съжаление загубихме с тежък резултат и не създадохме много възможности, но това е Шампионската лига. Мисля, че трябва да се гордеем с представянето си в този турнир. Изиграхме страхотни мачове и показахме качествата си", допълни Дани Абало. 

dnevnik.bg