Разследването на МВР за уредени мачове във футболното първенство на страната продължава и днес. Очаква се в различни градове да бъдат разпитвани футболисти от А група, съобщава "Нова телевизия". Все още не е ясно дали деветимата, които бяха задържани вчера ще останат в ареста.

По информация на "Гонг" сред задържаните при акцията са защитникът на националния отбор и втори капитан на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на "Локомотив" (Пловдив) Мартин Камбуров и защитникът на "Черно море" Кирил Котев. Разследването е започнало след сигнал на УЕФА до Българския футболен съюз (БФС).

По информация на Би Ти Ви в основата на разследването са отборите на "Локомотив" (Пловдив) и "Любимец". А разследващите имат различни записи, включително на разговор между между Мартин Камбуров и брат му на тема футболни залози.

Коментарите на хора от футболните среди вече са налице, като още снощи президентът на футболния съюз Борислав Михайлов заяви, че никой от националния отбор не играе черно тото.

Бившият национален селекционер Пламен Марков коментира тази сутрин пред БНТ, че намесата на полицията в случая е добър знак, за да се изчисти футболът, а самите спортисти да знаят, че подобни ходове имат последствия.

Той припомни, че при предишни сигнали от страна на УЕФА за уредени мачове от БФС са казвали, че ще работят по случая, но нещата са оставали без резултат. По думите му сега е много важно, ако има виновни, те да понесат последствията. "В противен случай играта ще изгуби и вбъдеще ще има още по-голямо отстъпление от страна на феновете", прогнозира Марков.

dnevnik.bg