Президентът на БФС Борислав Михайлов е получавал телефонни заплахи, съобщи "Нова телевизия", като се позова на информация от футболния съюз.

Михайлов е сплашван с текстови съобщения. Те обаче са получени още преди месеци, като сигналите за тях са препратени на ГДБОП.

Не е потвърдено обаче дали заплахите са свързани с акцията на МВР срещу уредените мачове в българския футбол. Разследването продължава и днес, като се очаква да бъдат разпитани още играчи и хора, свързани с клубовете.

Преди няколко месеца имаше и друг скандал от същата сфера, но тогава беше замесен юношеският национален отбор. Заради него бяха спрени правата на Стивън Петков.

Михайлов каза, че БФС играе ролята на пощенска кутия и предава информацията от УЕФА към МВР. Президентът на футболния съюз е извън България заради ангажименти в европейския футболен съюз.

В основата на разследването са мачове от подготовката на "Любимец" и "Локомотив" (Пловдив) в Марбея. Бяло-черните бяха заподозрени от шведски вестник след срещата им с "Гьотеборг", прекратена в края при 0:4.

dnevnik.bg