Не мисля, че аз и брат ми сме най-големите измамници и организатори на черно тото", каза Мартин Камбуров, който беше задържан в разследване за нелегални залагания.

"Не са ме били в ареста, но тонът беше малко по-висок. В крайна сметка, хората се опитват да си вършат работата. Всичко беше в рамките на нормалното, но със сигурност не е приятно да си в ареста. Задържаха и брат ми, но снощи заедно се прибрахме. Брат ми е безработен и аз му помагам, с каквото мога. Не мисля, че ние сме най-големите измамници и организатори на черно тото в България. Трябваше да се отзовем, бяхме там. С каквото можахме помогнахме", каза Камбуров пред медиите след излизането от ареста.

БГНЕС припомня, че мащабна акция срещу незаконните залагания във футбола се проведе в София, при операцията са задържани деветима души. Акцията е по сигнал на Българския футболен съюз в координация с УЕФА и е под наблюдението на Специализираната прокуратура. В ГД "Национална полиция" в столичния квартал "Младост" бяха разпитани футболисти, мениджъри на отбори и футболни съдии. Сред разпитваните беше Йордан Тодоров, футболист на Локомотив София от лятото на 2014 година, който излезе от сградата на полицейската академия. Халфът не пожела да говори пред камерите. Неговият съотборник Иво Иванов коментира, че са разпитани много футболисти, сред тях асът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров, съотборникът му Йордан Господинов и вторият капитан на ЦСКА Александър Тунчев.

БГНЕС