Ивайло Петев е новият селекционер на българския национален отбор, предаде репортер на БГНЕС. Новината първи съобщи членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов след края на заседанието на Изпълнителния комитет.

Президентът на централата ни Борислав Михайлов допълни, в присъствието на самия Петев, че договорът на специалиста е тригодишен и влиза в сила от 1 януари 2015 г. Той е избран единодушно на поста. Негов помощник ще бъде Алекси Желязков. Поставената пред Петев цел е класирането на трето място в квалификационната ни група за Евро 2016.

Петев стартира треньорската си кариера през 2009 г. в тима на Любимец, където беше играещ наставник. След това той води Лудогорец в периода 2010–2013 и спечели две шампионски титли с разградчани и по една Купа на България и Суперкупа на страната. През 2013 г. Петев трябваше да оглави Левски, но крайни фенове осуетиха това и го прогониха от "Герена". После треньорът застана начело на кипърския АЕЛ Лимасол. Ивайло Петев заменя Любослав Пенев, който бе уволнен на 20 ноември.

БГНЕС