"Моята цел е да направя един наистина добър отбор, който да знае да печели и да е фактор в първенството", обяви Стойчо Стоев при представянето си като новия наставник на Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Бившият треньор на Лудогорец подписа със "сините" за 2,5 години, като разкри, че преговорите със спортния директор Георги Иванов са минали много леко. "Доста лесно беше, видяхме се преди няколко дни и се разбрахме доста бързо. Излишно е да говоря за Левски, какъв отбор е, какво име, какви традиции за България. За мен беше, освен лесно, от професионална гледна точка приемливо. Ще работя с един от най-големите отбори в България. Надявам се взаимно да постигнем нужните успехи и Левски да бъде там, където винаги е бил", коментира Стоев.

"Работим още от събота, когато дадох принципното си съгласие. Работим по селекцията, имаме нужда от нови попълнения на дадени постове, на места засилване на конкуренцията. На всеки е ясно, не е нужно да си треньор, за да видиш къде има нужда от нови състезатели. В екипа влиза Явор Вълчинов, иначе другите хора си остават - Елин Топузаков, Вальо Захариев, Якимов".

"Твърде рано е да говорим за списък с играчи. Все още не мога да бъда конкретен, но се надявам до 7 януари, когато започва подготовката, да сме избрали това качество, което ще ни позволи да изглеждаме по-добре през пролетния полусезон. Всеки добър състезател, с когото съм работил, винаги е добре дошъл в Левски. Но конкретно с Лудогорец - трудно ще станат нещата там", каза още новият треньор на Левски.

"По принцип първо вземаш даден състезател и после мислиш за освобождаването на друг. Докато селекцията не е факт, трудно можеш да освободиш който и да е, тъй като в един момент може да се окаже, че за дадена позиция нямаш нито един играч".

"На Левски не му приляга да няма цели. Задължително трябва да има цели и те винаги трябва да са насочени във върховете на българското първенство. Ясно е, че на този етап е трудно да говорим за шампионска титла, тъй като ще прозвучи абсурдно. Моята цел е да направя един наистина добър отбор, който да знае да печели и да е фактор в първенството. На мен ми е пределно ясно къде идвам - един клуб, в който медийния и фенския натиска са огромни. На мен това ми харесва, тъй като амбициите ми винаги са били високи", допълни той. /БГНЕС