Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта наградиха Спортист и Треньор номер 1 на България за 2014 година на тържествена церемония пред Националния стадион "Васил Левски", предаде репортер на БГНЕС.

Носителите на отличието за тази година са тенисистът Григор Димитров и треньорката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева. Двамата получиха от БСТ като награда луксозни автомобили Volvo XC60. Ананиева получи ключовете за новия си автомобил лично от спортния министър Красен Кралев, докато Григор Димитров не присъства на церемонията, тъй като е в Калифорния, където се готви за новия тенис сезон, като той бе представен от баща си Димитър Господинов. Призьорите бяха избрани чрез традиционната журналистическа анкета.

За поредна година БСТ съвместно с Министерството на младежта и спорта наградиха спортните отличници на България. В категорията Спортист на година в последните години бяха награждавани Иво Ангелов, Кубрат Пулев, Станка Златева и Детелин Далаклиев, а при треньорите наградата бе за Армен Назарян, Михаил Таков, Петър Лесов и Симеон Щерев.

БГНЕС