"Арсенал" спечели трудно с 2:1 срещу "Куинс парк рейнджърс" у дома. "Топчиите" поведоха с головете на Алексис Санчес и Томаш Росицки, но в края Остин намали.

Воденият от Арсен Венгер състав събра 30 точки и заема шестото място. "Арсенал" изостава с 15 от водача "Челси" и е на пет точки от третия "Манчестър юнайтед".

Мачът на "Емиратс" започна с дузпа за домакините. Санчес обаче изпълни неубедително, като ударът му беше слаб в долния ляв ъгъл и Робърт Грийн спаси.

Към края на полувремето чилийският нападател се реваншира. След центриране на Киърън Гибс отляво Санчес отбеляза с глава.

В течения на срещата двата състава няколко пъти имаха претенции за още дузпи, но те бяха подминати. Напрежението на терена се покачи в 53-ата минута, когато Оливие Жиру си изпроси червен картон след невъздържана реакция срещу футболист на съперника.

Въпреки това "Арсенал" успя да увеличи преднината си. В 65-ата минута домакините направиха бърза атака, при която Санчес пусна вдясно към навлизащия в наказателното поле Росицки и чехът с добре насочен удар удвои.

Последваха спокойни минути, но в 79-ата съдията даде дузпа за КПР. Остън вкара и намали на 1:2. В оставащото време гостите притиснаха "Арсенал" в опити да изравнят, но усилията им не дадоха резултат.

При едно от положенията в края Боби Замора падна в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът подмина ситуацията.

dnevnik.bg