"Не бих взел футболист от ЦСКА... отговорете си сами защо", отговори наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев на въпрос би ли взел играч на "армейците" и дали някой от тях има класата, за да дойде в клуба от Разград, предаде репортер на БГНЕС.

Дерменджиев даде пресконференция преди заминаването на разградчани на подготвителен лагер в Турция. "Не крием нищо. Имаме достатъчно футболисти. С тях играехме в Шампионска лига, ако решим да взимаме футболист той ще трябва да е значително по-висока класа, затова остава с тези играчи в момента. Има запитване към наши футболисти, но изходящ трансфер може да се получи само тогава, когато е задоволен собственика от офертата. Доволен съм, че всички играчи са здрави и нищо не ме притеснява. При всички случаи концентрацията на футболистите ще е само към вътрешното първенство, защото едно е да играеш с Реал Мадрид и после във вътрешното първенство. Затова мисля, че мотивацията на играчите ще е такава да покажат силата си във вътрешното първенство. Ще съм доволен в А група да играят така, както в Шампионската лига. Имаме достатъчно футболисти, които доказаха, че могат да играят успешно на ниво Шампионска лига. Ако има изходящ трансфер ще трябва да попълним позицията, но не мога да кажа нищо конкретно.

В един отбор винаги има играчи, които не трябва да се продават, защото са водещи фигури. Колкото и да говорим, че разчитаме на колективната игра, има 5-6 футболисти, с които не ми се иска да се разделяме. Естетсвено има оферти, които са неустоими. Дяков, Стоянов, Моци, Кейсара и други са водещи футболисти към, които има интерес, но не можем да се лишим от тях. Не бих взел футболист от ЦСКА. Отговорете си сами, защо не бих го направил", каза Дерменджиев.

БГНЕС