Отборът на Саутхемптън победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в последен мач от 21-ия кръг на Висшата лига, игран на "Олд Трафорд".

Успехът на "светците" дойде закономерно, като се имат предвид поредните умопомрачителни треньорски решения на мениджъра на Юнайтед Луис ван Гаал. Холандецът реши отново да се доказва, поставяйки 5 играчи на непривичните за тях позиции и залагайки на очевидно неработещата схема 3-5-2. По този начин той успя да постигне нещо забележително, надминавайки дори предшественика си Дейвид Мойс - "червените дяволи" не отправиха нито един точен удар през целия двубой.

Гостите от своя страна стояха стабилно на терена, защитаваха се добре и нанесоха своя удар в 69-та минута, когато резервата Душан Тадич се разписа след добавка. Отговорът на Ван Гаал бе да вкара Маруан Фелайни в игра и всички да започнат да изсипват топки към него, което очаквано не проработи. В резултат на това домакините дори не успяха да наложат натиск в края и възпитаниците на Роналд Куман съвсем спокойно опазиха преднината си.

С този успех Саутхемптън изпревари днешния си съперник в класирането и вече заема трето място с 39 точки, докато Юнайтед се смъкна на 4-та позиция с 37. /БГНЕС