Най-добрият български волейболист Матей Казийски окончателно отхвърли възможността да се върне в националния отбор.

30-годишният състезател на "Тренто" заяви, че не вижда желаната промяна в българския волейбол, а той няма намерение да се отказва от позицията, която изрази при напускането на тима заедно с треньора Радостин Стойчев през 2012 г.

"За съжаление вече се отказвам от идеята, че бих могъл да се върна в националния отбор. Защото вече ми е минало времето, а и защото нещата няма да се променят така, както би ми се искало на мен. Не виждам смисъл, а и не виждам идея, че това може да се случи", заяви Казийски в интервю за bTV.

"Според мен е важно да има въпреки всичко някой, който да отстоява някаква позиция в България. Да не сме всички готови на всичко за някакви лични облаги. Смятам, че решението, което съм взел, трябва да си го отстоя, защото то продължава да е правилно и да е валидно", допълни бившият капитан на националния тим.

"Надявам се на някого да му щукне: "А бе, той щом така е направил, може би нещо не върви. Дайте да видим да го променим." Моята мечта е българският волейбол да се оправи, защото в момента има доста проблеми. Като казвам български волейбол, нямам предвид националния отбор, който все още върви, печели мачове, има силни състезатели. Говоря за волейбола и за волейболното движение като цяло. То има много проблеми и нужда от страшно много помощ и страшно много промени, за да може да изплува от тази ситуация, в която се намира", каза още той.

dnevnik.bg