Лото поема изцяло екипите на първия тим на ЦСКА, предаде репортер на БГНЕС.

Изпълнителният директор на "армейците" и главният акционер Александър Томов представиха официално италианската форма за спортни облекла "Лото" с представител "Спорт Депо" в България. Договорът между страните е за три години, а освен екипи за отбора компанията ще създаде и фенски кът на ЦСКА във всеки магазин на "Спорт Депо".

Цената на фланелката в магазините ще е 59 лева, като ЦСКА ще играе с най-скъпите екипи на "Лото". Изпълнителният директор на спортната фирма Красимир Цонов разкри, че в момента има представител на ЦСКА във фабриките в Италия, за да избере мостри за новите екипи, които официално ще бъдат представени през лятото. "Лото поема безплатно да облича първия отбор. Имахме шест или седем оферти, но избрахме "Спорт депо", защото ще имаме 15-16 магазини с всякакви наши артикули. Очакваме увеличаване на приходите от търговска дейност, поне четири-пет пъти. Брандът ЦСКА е предпоставка, за да имаме финансов и търговски успех. Реалната търговска дейност започва от лятото, защото имаме настоящ договор. Сега предстои да се прави дизайна. Имахме пет оферти, защото договорът ни с Легеа приключва. Сред тях бяха Капа, Найк, но имахме условие за най-креативното предложение.

Преимуществото на Спорт депо е търговската мрежа. Договорът с тях е най-перспективен за ЦСКА. Ограничените възможности от липса на мрежа е преодоляна и очакваме от средата на годината да имаме свои секции. Имаше много други атрактивни предложения, но финансово те стояха по-лошо", каза Томов. Александър Тодоров пък допълни, че в момента приходите на ЦСКА от търговска дейност са 150 хиляди лева, като се очаква да се качат до 500-600 хиляди след влизането на договора със "Спорт депо" в сила. В първата година от договора първият тим ще бъде обличан изцяло, а от втората година нататък ще се поеме изцяло и ДЮШ. /БГНЕС