Селекционерът на националния отбор на Ивайло Петев повика 22-ма футболисти за дебютния си мач - неофициалната контрола срещу Румъния на 7 февруари.

В списъка му има редица нови имена, като Венцислав Василев от ЦСКА и Кирил Десподов от "Литекс". Петев вече обяви, че няма да вика натурализирани играчи.

Това ще бъде единствената проверка за новия селекционер преди европейската квалификация с Италия на 28 март в София.

Приятелският мач с румънците беше уговорен от президента на БФС Борислав Михайлов в няколко разговора с румънския му колега. Контролата беше финализирана по време на тържеството за 100-годишнината на португалската федерация, на което Михайлов беше гост.

Двубоят ще се изиграе в Анталия, тъй като румънците ще са там на лагер, както и водещите румънски клубове, сред които "Стяуа". Букурещкият гранд ще освободи петима свои играчи за мача на националния отбор.

Надеждата на Петев е треньорите на българските клубове, които също водят подготовка в турския курорт, да проявят разбиране и колегиалност и също да поставят интересите на националния отбор над клубните такива.

"Проверката е организирана в техен интерес точно в Анталия, за да не прекъсва тренировъчния процес на водещите ни отбори", се казва в съобщение на БФС.

dnevnik.bg