Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има все повече поводи за усмивки. Той изведе тима си до победата в мача с Астън Вила с 2:0 на "Вила Парк" и така мърсисайдци вече са осем поредни мача във всички турнири без поражение.

За последно те преклониха глава на 14 декември срещу Манчестър Юнайтед, като това е и единственото им поражение в последните 12 двубоя във всички надпревари, което говори страхотно за формата на мърсисайдци.

Иначе героите за тях в Бирмингам днес изглеждаха малко неочаквана. Спряганият доскоро за трансфер Фабио Борини отбеляза първото попадение преди почивката, а критикуваното ново попълнение Рики Ламбърт се разписа в края и така двамата поднесоха на тепсия трите точки за тима си.

Мачът на "Вила Парк" предложи много емоции на феновете и още в началото те станаха свидетели а няколко доста опасни атаки. Кристиан Бентеке и Рахийм Стърлинг обаче пропуснаха по веднъж за двата тима.

Гостите можеха да поведат и по-рано, но в 18-та минута гол на Алберто Морено беше отменен заради засада. Това обаче не ги обезвери, въпреки че преди попадението си трябваше да изтръпнат при ударите на Бентеке и Гейбриъл Агбонлахор, но домакините така и не стигнаха до попадение.

Това обаче стори Фабио Борини в 25-та минута. Тогава Джордан Хендерсън центрира остро от десния фланг, а италианецът с летящ плонж достигна топката на далечната греда и я прати в мрежата с крак.

До почивката можеха да паднат и още голове, като Рахийм Стърлинг пропиля страхотен шанс за "червените", докато отново Бентеке не можа да се разпише за домакините и така двата тима се оттеглиха на почивка при гол преднина за Ливърпул.

Двуострата игра продължи и през вторите 45 минути, като малко след подновяването на играта Мартин Шкъртел нацели лявата греда след удар с глава при центриране от корнер и пропусна да удвои за мърсисайдци.

В 62-та минута Бентеке окончателно се превърна в антигерой за Вила, въпреки че направи всичко по силите си да отбележи. Тогава белгиецът се измъкна от защитата на противника в наказателното поле, създаде си позиция да стреля и го направи с мощен шут, но Симон Миньоле отрази по великолепен начин удара му.

Така положенията се нижеха и пред двете врати, като на публиката определено ѝ беше интересно. Но интригата окончателно приключи в 79-та минута, когато друг критикуван често нападател на Ливърпул вкара втория гол в мача.

Това беше Рики Ламбърт, който се разписа, след като получи топката пред наказателното поле от Стърлинг, финтира защитник и с плътен удар по земята в долния ляв ъгъл на вратата на Брад Гузан направи 2:0 и всичко приключи.

До края мърсисайдци спокойно удържаха преднината си с трите точки събраха вече актив от 35. Това временно им отрежда седмата позиция, докато днешният им съперник остава с 22 точки от 22 мача и все повече ще трепери за мястото си в елита.

Това обаче с все по-малка сила важи за прераждащия се под ръководството на Алън Пардю тим на Кристъл Палас. "Орлите" сътвориха впечатляващ обрат като гости на прекия си конкурент в битката за оцеляване Бърнли и го биха с 3:2, след като изоставаха с 0:2.

Бен Мий и Дани Ингс вкараха два бързи гола за домакините в 12-та и 16-та минути, но това беше всичко хубаво за тима им. Дуайт Гейл намали в 28-та минута, преди Джейсън Пънчън да изравни в 47-та. В самия край Гейл вкара втория си гол и трети за Палас, с което трите точки заминаха за Лондон. 

Гонг.бг