Отборът на Монако с Димитър Бербатов в състава си спечели трудни три точки, след като победи Нант 1:0 в двубой от 21-я кръг на Ликга 1. „Князете“ имаха значително преимущество през всичките 90 минути на срещата по отношение на владение на топката, а единственият гол в мача бе дело на Бернанрдо Силва в 73-ата минута. Гостите на свой ред също се откроиха със своите възможности, а в края удариха и греда.

Димитър Бербатов също имаше своите моменти. Българинът изигра важна роля и при победното попадение.

В 14-ата минута дойде първта опасност пред вратата на Нант. Заплашително центриране от ляво, смути в значителна степен редиците на гостите, но за кратко, тъй като топката бе изчистена.

Малко преди края на първата част „монегаските“ отново имаха чудесна възможност да се разпишат. Отново опасността дойде след центриране от ляво. Яник Ферейра Караско отправи опасен изстрел, който обаче мина в страни от десния стълб.

След почивката на шансове имаше и пред Димитър Бербатов, но българският нападател бе добре блокиран.

В 64-ата минута един от най-активните играчи на „князете“ - Караско - пропиля чудесен шанс. След серия от финтове в наказателното поле, стреля, но топката излезе в аут.

Няколко минути по-късно Бербатов получи добър пас, но за жалост бившият нападател на Мначестър Юнайтед тръгна твърде рано.

В 69-ата минута Жоао Мотиньо комбинира много добре с Караско. Той напредна от дясно и центрира в наказателното поле, където влезлият преди минути на терена Валер Жермен не успя да засече добре и прати топката над напречната греда.

В 73-ата минута натискът, който упражни Монако, даде ефект. Бернардо Силва се разписа за 1:0, възползвайки се от разбъркване в наказателното поле на Нант. Преди Силва да се разпише Димитър Бербатов много елегантно игра с топката, опитвайки се да я отклони във вратата. В резултат на неговата намеса топката стигна до Силва.

В 87-ата минута Димитър Бербатов отправи удар, който обаче не се получи.

В последните секунди на мача играчите на Нант тргъгнаха мощно в атака, а в една от ситуациите само решителната намеса на Адреа Раджи предотврати гол. Малко преди главният рефер да сложи край на срещата, играчите на Нант удариха греда.

Гонг.бг