Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев се надява да срещне разбиране от своите колеги и те да позволят на повиканите футболисти да вземат участие в контролата с Румъния.

Двубоят, който ще се проведе на 7 февруари в Анталия, е неофициална проверка, тъй като не влиза в датите на ФИФА за международни срещи.

Петев заяви, че подобна практика има в други страни и не би трябвало да бъде проблем. Той обясни, че за улеснение на клубните отбори е взето решение мачът да бъде в турския курорт, където голяма част от тях са на подготовка.

Най-голям проблем за него може да се окаже бившият му тим "Лудогорец", тъй като по това време шампионите са на лагер в Испания. Днес селекционерът замина за Анталия, където ще наблюдава българските отбори и ще разговаря с бившия си помощник Георги Дерменджиев.

"Доволен съм, че ще играем с Румъния. Това е доста сериозен противник. За мен е важно как ще се представят под по-голямо напрежение футболистите, които съм повикал. Това ще бъде контрола, в която ще пробвам някои неща", заяви Петев, цитиран от "Гонг".

"Говорих с мои колеги, не с абсолютно всичко, но се надявам на тяхната подкрепа, защото националният отбор е над всички. Не може други страни да го правят, а ние да не го правим. Няма причина. Играчите просто ще продължат за кратко подготовка си в националния отбор, а не в клубния", добави той.

Петев каза още, че групата от 22-ма футболисти, които повика вчера за мача с Румъния, не е окончателна и може да има промени. 

Дневник