Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков е подписал нов договор, съобщи "Гонг". 30-годишният полузащитник е удължил контракта си с три години до лятото на 2018 г.

Дяков е част от "Лудогорец" от 2011 г., когато разградският клуб дебютира в А група. Юношата на "Пирин" (Благоевград) беше привлечен със свободен трансфер от "Локомотив" (София), където изкара три сезона между 2008 и 2011 г.

Полузащитникът веднага се превърна в ключов играч за "Лудогорец" и беше в основата на спечелването на трите поредни шампионски титли, двете купи и двете суперкупи на България, както и силните изяви в Лига Европа и Шампионската лига.

Дяков беше избран за най-добър полузащитник в А група за 2013 г., а сега е един от големите фаворити за наградата за футболист на България за 2014 г.

30-годишният играч има 128 мача с екипа на "Лудогорец", в които е отбелязал осем гола. Той е капитан на разградчани от лятото на 2013 г. Халфът се превърна и в основна част от националния отбор, за който има 21 мача.

"В един отбор винаги има футболисти, които не трябва да се продават. По моя преценка има пет-шест футболисти, които да запазим. Нека не ги казвам като имена, но ги има - и Владо Стоянов, и Дяков, и Моци, и Марселиньо, и Кайсара", заяви старши треньорът Георги Дерменджиев преди няколко дни.

dnevnik.bg