Световният шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко потвърди, че следващият му мач ще бъде срещу американеца Брайън Дженингс. Двубоят ще се състои на 25 април в зала "Медисън скуер гардън" в Ню Йорк.

Кличко ще се боксира на американска земя за първи път от 2008 г., когато победи руснака Султа Ибрахимов в MSG. Оттогава 38-годишният украинец изигра 13 мача, от които единадесет в Германия и по един в Русия и Швейцария.

"Ще бъде трудно изпирание, но съм щастлив, че отново ще се бия в Ню Йорк", заяви Кличко, който има десет победи в единадесетте си мача в САЩ. Единственото му поражение (и последно от общо трите му) дойде през 2004 г. срещу Ламон Брюстър в Лас Вегас.

Кличко ще излезе за 67-и път на професионалния ринг в опит да направи 18-ата си поредна защита. Това ще е и първият му двубой след категоричната победа над българина Кубрат Пулев в Хамбург през ноември.

30-годишният Дженингс все още няма загуба на професионалния ринг, както и четирима от последните пет съперници на Кличко - Пулев, Александър Поветкин, Франческо Пианета и Мариуш Вах. Американецът има 19 победи, от които десет с нокаут.

dnevnik.bg