УЕФА потвърди, че води преговори с "Газпром" за продължаване на договора между двете организации за още три години, предаде ТАСС.

От европейската футболна централа се надяват да бъде постигнато съгласие с руския енергиен гигант и да бъде подписан контракт до 2018 година. "В момента се намираме в период на продажба на телевизионните и спонсорските права за периода 2015-2018 година за Шампионската лига и Лига Европа", заявиха от УЕФА.

"По тази причина се налага да преговаряме с нашите партньори, сред които е и "Газпром". За момента обаче не можем да дадем повече информация. Такава ще има, когато сделката е приключена", добавиха от УЕФА.

"Газпром" е официален спонсор на Шампионската лига от 2012 г., а след това на редица стадиони активисти на "Грийнпийс" провеждаха акции срещу руската компания. "Газпром"  издържа "Зенит" (Санкт Петербург), спонсорира лондонския "Челси", германския "Шалке" и сръбския "Цървена звезда".

Компанията е официален партньор и на ФИФА, след като през септември беше подписан договор със Сеп Блатер. Тя получи статута на официален партньор на турнирите под егидата на ФИФА до 2018 г., включително и на световното първенство в Русия. 

dnevnik.bg