Френският шампион "Пари сен жермен" ще опита да пивлече старши треньора на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне за заместник на Лоран Блан, съобщава испанският вестник AS.

Президентът на парижани Насер ал Хелайфи е изгубил търпение към бившия френски национал и вече търси нови варианти за треньор.

Столичани правят неубедителен сезон, като заема едва третото място в Лига 1 с четири точки изоставане от лидера "Лион", въпреки че имат огромно предимство пред останалите отбори във финансово отношение.

В същото време Симеоне продължава да впечатлява в четвъртия си сезон начело на "Атлетико". На този етап аржентинецът не е дал индикации, че иска да напусне Мадрид, а от "Висенте Калдерон" със сигурност няма да се разделят лесно с треньора, извел ги до първа титла от 1996 г., финал в Шампионската лига и общо пет трофея.

Ако Хелайфи не убеди Симеоне да поеме ПСЖ, ще започне преговори с треньора на "Наполи" Рафаел Бенитес или бившия мениджър на "Суонзи" Михаел Лаудруп, който в момента води катарския "Леквия", пише още AS.

dnevnik.bg