Лидерът във Висшата лига "Челси" обяви трансфера на Хуан Куадрадо от "Фиорентина". Колумбийският национал подписа договор за 4.5 години.

Финансовите параметри по сделката не бяха потвърдени, но според Sky Sports и BBC лондончани ще плати 35 милиона евро за 26-годишният играч, който беше една от звездите на световното първенство в Бразилия.

"Много съм щастлив и благодарен за възможността, която ми беше дадена. "Челси" е велик клуб. За мен е сбъдната мечта да дойда тук и да знам, че мениджърът вярва в мен", заяви Куадрадо в първото си интервю като играч на "Челси".

Сините не планираха да правят покупки през януарския трансферен прозорец. Раздялата с Андре Шюрле обаче отвори място за Куадрадо. Германският национал беше продаден на "Волсфбург" срещу 32 милиона евро.

Куадрадо изкара две години и половина във "Фиорентина", преди да премине в "Челси". Той беше привлечен в състава на "виолетовите" от "Удинезе" през лятото на 2012 г. Колумбиецът вкара 26 гола в 106 мача за тима от Флоренция.

Той стартира професионалната си кариера в "Индепендиенте" (Меделин) през 2008 г., а през лятото на 2009 г. беше продаден на "Удинезе". 26-годишният играч, който може да играе като крило и като втори нападател, има и едногодишен престой под наем в "Лече" през сезон 2011/2012. 

Дневник