Малко вероятно е Германия да домакинства състезание от Формула 1 през тази година, все още има време да се осигури договор, заяви изпълнителният директор на шампионата Бърни Екълстоун пред "Ройтерс".

По-рано той каза пред германския вестник "Райн цайтунг", че няма да има състезание "защото посещаемостта е много слаба в последните години и не е икономически изгодно".

"Кой знае? Там има две места. Чакайте и вижте. Не изглежда добре... изглежда малко вероятно, но се опитваме да го спасим. Не искам да го загубим със сигурност. Правим възможно най-доброто", заяви той.

Тазгодишното състезание трябваше да се състои на "Нюрбургринг" като част от ротационния принцип с "Хокенхайм".

Преди месец Екълстоун заяви пред "Ройтерс", че "Хокенхайм" би трябвало да домакинства и тазгодишното състезание на 19 юли заради проблемите на "Нюрбургринг". С това той подхрани съмненията, че все още не е подписан договор за домакинство.

И двете писти имат финансови проблеми. "Нюрбургринг" промени собствеността си миналата година, след като отхвърли оферта на "Екълстоун".

На "Хокенхайм" посещаемостта спада от 2014 г. и миналата година се събраха само 52 хиляди души. През 2013 г. на "Нюрбургринг" присъстваха 45 хиляди въпреки шампионското каране на Себастиан Фетел.

Миналата година за Гран при на Великобритания на "Силвърстоун" се събраха 120 хиляди зрители, а в Австрия посещаемостта беше 80 хиляди, като голяма част от зрителите бяха германци.

dnevnik.bg