"Манчестър юнайтед" успя да отстрани "Кеймбридж" в турнира за Купата на Англия. При втория си опит воденият от Луис ван Гаал отбор се наложи с 3:0 и продължава в петия кръг.

Първата среща между двата състава завърши при нулево равенство и това наложи да се изиграе нов мач, този път на "Олд Трафорд". "Манчестър юнайтед" стигна до победата с головете на Хуан Мата, Маркос Рохо и Джеймс Уилсън. Първият гол падна в 25-ата минута или след общо 115 минути игра в двете срещи.

Изненадващо, но четвъртодивизионният отбор беше на сантиметри от гол още в 45-ата секунда. Тогава Дели Блинд сгреши и Том Елиът се оказа сам срещу Давид де Хеа. Футболистът на "Кеймбридж" стреля, но улучи гредата.

"Манчестър юнайтед" пое мача под свой контрол. Домакините поведоха в 25-ата минута. След центриране отляво Маруан Фелайни свали с глава към Мата, който на метър пред вратата засече топката.

Удар на Фелайни в 32-ата минута беше блокиран. Топката попадна в Робин ван Перси, който пусна към Рохо и аржентинецът вкара. Съставът на Ван Гаал продължи да води играта и заслужено стигна до трето попадение. В 73-ата минута Уилсън напредна централно пред вратата и с удар от разстояние в долния ляв ъгъл преодоля Дън.

В последните секунди "Кеймбридж" можеше да вкара почетно попадение. Камерън Макгийхън обаче не улучи вратата и резултатът се запази. "Манчестър юнайтед" ще играе с "Престън" в осминафиналите. Първият английски шампион е в третото ниво на местния футбол.

Българският защитник Николай Бодуров игра цял мач при загубата на "Фулъм" с 1:3 от "Съндърланд". Лондончани водеха след първото полувреме, но след почивката "черните котки" обърнаха развоя в своя полза. В добавеното време съдията даде дузпа за нарушение на Бодуров, а Гомес вкара третия гол за "Съндърланд".

dnevnik.bg