"Манчестър юнайтед" най-после напомни за времената под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, като измъкна точката в последните секунди в мача срещу "Уест хем".

"Червените дяволи" бяха на път да регистрират поредното разочарование, но голът да Дели Блинд в 92-ата минута донесе равенството 1:1.

С тази точка тимът на треньора Луис ван Гаал си върна четвъртото място във Висшата лига с точка повече от "Тотнъм" и една по-малко от третия "Саутхемптън".

Сенегалецът Шейху Куяте изведе "чуковете" напред в резултата в 49-ата минута, а "Юнайтед" направи много, за да изравни. Но късметът не беше с рекордьорите по титли до заключителните моменти от срещата.

"Уест хем" доминираше през първото полувреме, като затваряше футболистите на гостите по целия терен. С изключение на Маркос Рохо отбраната на "Юнайтед" не можеше да намери отговор на агресията на полузащитниците и нападателите на домакините.

Лондончани можеха да открият по-рано, но Давид де Хеа спаси удари на Енер Валенсия и Джеймс Томкинс. Все пак "Уест хем" стигна до заслужена преднина с попадението на Куяте, който овладя центрирането на Марк Ноубъл от свободен удар и стреля от воле със завъртане от около около осем метра.

Дневник