С каква ракета играе Григор Димитров? Това беше въпросът, който мнозина си зададоха, след като българският тенисист излезе с черна ракета без отличителни знаци на корта в Ротердам за двубоя си от първия кръг срещу Пол Анри Матийо.

В последните няколко месеца той използваше черна ракета на Wilson с по-голяма глава. С нея той игра и на Australian Open, но във вчерашния двубой ракетата му приличаше повече на модела на Head Graphene Prestige REV Pro.

Toва веднага породи слухове, че Димитров ще се раздели  с Wilson и ще се върне към ракетите на Head, с които играеше в юношеските си години и в ранните етапи на кариерата си при професионалистите. Той премина към Wilson в началото на 2010 г.

Предполага се, че ракетата, която българинът тества в Ротердам, е с размер на главата 98 кв. инча и наплитане 16х19, пише tenniskafe.com.

"Това е дълъг процес и не бързам, защото трябва да взема правилното решение. Впечатлен съм от черната ракета, но очаквам да бъдат завършени и последните детайли по нея. Така че за това важно решение ми трябва още време", заяви Димитров след мача с Матийо в интервю за tennis24.bg.

dnevnik.bg