Апелативната комисия на УЕФА промени наказанието за ексцесиите по трибуните по време на европейската квалификация между България и Хърватия на 10 октомври 2014 г.  Четири от блоковете на националния стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени за следващия двубой на българския отбор - срещу Италия на 28 март, съобщи БТА.

Първоначално дисциплинарната комисия на европейската футболна централа наложи на Българския футболен съюз (БФС)рекордна глоба от 95 000 евро. Причината беше поведението на българските фенове в секторите "Б" и "Г".

В средата на първото полувреме на двубоя, спечелен от хърватите с 1:0, два пъти се стигна до напрежение на трибуните. Първо фенове на два български отбора, които бяха заели места в крайната част на сектор "Б", се сбиха помежду си. Малко след това гостуващата агитка и български фенове в сектор "Г" започнаха да се замерят със запалени факли и бомбички, а част от тях опитаха да преодолеят загражденията и да се сбият.

БФС обжалва глобата от 95 000 евро, докато един от дисциплинарните иснпектори на УЕФА поиска по-сурова санкция.

В крайна сметка апелативната комисия е решила, че БФС ще трябва да плати по-малка глоба - 30 000 евро, но за домакинството на Италия ще бъдат затворени четири блока - номер 17 в сектор "Б", както и номера 34, 39 и 40 в сектор "Г".

dnevnik.bg