Членът на изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов заяви, че вярва в качествата на селекционера на националния отбор по футбол Ивайло Петев. По думите му целта е съставът да стигне до третото място в групата си от квалификациите за Евро 2016.

"Надявам се да се справи със зада­чата, която има - да се преборим за третото място в групата и учас­тие на бараж. Няма да е лесно, но вярваме в него. Хубаво ще е да се на­ложат и млади играчи", каза Костадинов пред "Тема спорт".

Според него футболистите в експерименталния състав от приятелската среща с Румъния са се представили на ниво. "Аз лично познавах качествата на тези футболисти, така че не ме изненада­ха много. По-важно е какво ще е мне­нието на Петев и какви изводи си е направил той."

Костадинов, който е отговорник за младежкия национален отбор, заяви, че е важно да се наблегне на работата в школите и да бъде намалена бройката на чужденците. "За мен най-важното за българския футбол е да дадем на младите футбо­листи шанс да играят на по-сериозно ниво от ранна възраст. За да могат да разберат какво е професионалният футбол и какво е конкуренция. Първи­ят отбор е лицето на дадения клуб, но основите се градят отдолу, от най-малките. Много важно е да нама­лим бройката на чужденците. Клубо­вете трябва да обърнат внимание на това."

Той говори и за надпреварата между ЦСКА и "Лудогорец", като смята, че червените имат възможност да станат шампиони. Според него Стойчо Младенов има силен отбор, но много важно ще е постоянството.

Костадинов акцентира, че го притеснява неясното бъдеще на ЦСКА в дългосрочен план. "Дано неща­та да се оправят, защото без ЦСКА българският футбол няма лице. Дано това, което Томов говори, да е истина. Обещанията са много и все хубави. Да видим какво ще стане, защото от обещание до изпълнение има голяма разлика."

dnevnik.bg