"Историята остава и съм щастлив, че децата и внуците ни ще виждат постиженията на много български шампиони, покрай тях и моето трико", каза Армен Назарян за БГНЕС, след като направи дарение на Музея на Спорта.

Олимпийският шампион дари трикото си, с което спечели златен медал за България на Олимпиадата в Сидни през 2000 година. "Много пот съм изкарал с това трико по целия свят и то най-накрая дойде в България, където ще застане до вещите на всички тези големи шампиони. Най-накрая да даря и аз нещо от името на Армен Назарян. Спомних си, че с това трико съм се борил с много чуждестранни борци и съм пролял много пот. Историята си остава и съм щастлив, че трикото ми е тук в България, където му е мястото. Тук ще минават децата и внуците ни, които ще виждат постиженията на много български известни шампиони и покрай тях ще видят и моето трико", каза Назараян. По повод какво очаква от младите ни спортисти на Олимпиадата в Рио, олимпийският шампион отговори: "Дай Боже, младите спортисти да достигнат нашите постижения. За това обаче трябва много труд, много работа, много тренировки и дано да нямат контузии. Така се стига до успехи". 

Лични вещи и ценни спортни трофеи дари телевизия btv на Музея на спорта. На събитието на Националния стадион "Васил Левски" присъстваха множество олимпийски и световни шампиони. Сред гостите бяха Йорданка Благоева, Георги Мърков, Армен Назарян, Симона Пейчева, Ваня Гешева, Петкана Макавеева и много други. Всички от присъстващите спортисти бяха с дарение към музея. Вещите и наградите са събирани при гостуванията на спортните величия в предаванията на телевизия Ринг в периода 2000-2008 година. Сред експонатите имаше и реликви на Тереза Маринова, Гълъбин Боевски, шампионите от баскетболния тим на Лукойл, подаръци от Левски, Илиана Раева, както и от много други спортисти. Сега експонатите ще останат в Музея на спорта, където всеки желаещ ще може да ги разгледа. /БГНЕС