Ямайският спринтьор Юсеин Болт ще прекрати кариерата си през 2017 година. 28-годишният призна за това лично пред журналисти. Преди време Болт бе заявил, че ще остане на пистата до олимпийските игри през 2018, но вече е променил решението си.

"Убедиха ме да продължа още една година, но само една. През 2017 г. спирам окончателно", каза Болт, но не разкри кой е повлиял на решението му.

Атлетът има шест олимпийски титли и осем световни. Той държи световните рекорди на 100 и 200 метра, съответно с 9,58 и 19,19 секунди. Болт е и първият спинтьор, който печели на 100 и 200 метра в две поредни олимпиади. Ямаецът сподели пред медиите, че целта му до края на кариерата е да избяга 200 метра с време под 19 секунди.

Болт е голям футболен фен и не крие пристрастията си към "Манчестър юнайтед". Той дори бе изявявал желание след края на атлетическата си кариера да играе с екипа на "червените дяволи". Журналистите не пропуснаха да споменат за това, но ямаецът заяви, че се е отказал и от футбола, защото в Англия му е прекалено студено.

dnevnik.bg