Ръководството на "Барселона" продаде телевизионните си права за мачовете от първенството през следващия сезон на испанската телекомуникационна компания Telefonika. Така каталунците прекратиха дългогодишното си сътрудничество с Mediapro.

Освен правата за мачовете Telefonica ще получи контрол и върху клубния канал на футболния клуб.

Фирмата е най-голямата телефонна компания в Испания и третата в световен мащаб, с филиали в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

Все още цената на сделката не е официално обявена, но според местните медии тя е на стойност от около 140 милиона евро. Толкова взимаше отборът и до момента от Mediapro. Фирмата обаче продължава да държи правата на повечето от останалите отбори в първенството.

Сделката за телевизионните права на "Барселона" е само за един сезон, защото от 2016 година се очаква да влезе в сила колективен договор, чрез който да бъде съкратената разликата в сумите, които получават най-големите и най-малките отбори в първенството.

В момента "Реал" и "Барселона" получават по 10 пъти повече от отборите в дъното, което предизвиква сериозно недоволство и дори може да доведе до стачка.

dnevnik.bg