"Срам ме е от тези расисти, но може би не трябва, защото отказвам да бъда свързван с тях по какъвто и да било начин", заяви мениджърът на Челси Жозе Моуриньо по повод изпълнението на група фенове на "сините" в Париж.

Лондончани постигнаха добър резултат при гостуването си на ПСЖ в мач от 1/8-финалите на Шампионската лига, но много повече шум се вдигна около скандалното поведение на група привърженици на тима в парижкото метро, след като те не допуснаха чернокож пътник да се качи на мотрисата. "Срам ме е от тези расисти, но може би не трябва, защото отказвам да бъда свързван с тях по какъвто и да било начин. Челси е клуб, който представя и защитава толкова много добри неща. Горд съм, че съм мениджър на този отбор. Тези хора не са представители на клуба", коментира ситуацията Моуриньо.

Ръководството на тима покани жертвата на расизъм да дойде на "Стамфорд Бридж" и да наблюдава мач на живо. "Не знам дали господинът обича футбол, но ако дойде, той ще усети какво всъщност представлява Челси. Сега той сигурно има грешна представа за клуба. Тези нещастни хора, които направиха това с него, това не е Челси", допълни португалецът. /БГНЕС