Отборите на Тотнъм и Уест Хем направиха равенство 2:2 в лондонското дерби от 26-ия кръг на Висшата лига, играно на "Уайт Харт Лейн".

"Шпорите" се представиха много слабо на "Уайт Харт Лейн" днес, но бяха спасени от спорна дузпа в 96-та минута, реализирана от Хари Кейн. Шейку Куяте изведе гостите напред в 22-та минута с глава, след много груба грешка на Муса Дембеле пред наказателното му поле.

След почивката играчите на Тотнъм натиснаха, но бяха ударени на контраатака, като Диафра Сако покачи на 2:0 в 62-та минута след добро центриране на Марк Ноубъл. Натискът на домакините даде резултат в 10 минути преди края, когато Дани Роуз се разписа с изстрел извън наказателното поле, а Роберто Солдадо имаше отличен шанс да изравни малко след това, но бе спрян от вратаря на "чуковете" Адриан.

В 95-та минута Хари Кейн падна в наказателното поле след единоборство с Алекс Сонг, а реферът реши да отсъди дузпа. Адриан спаси удара от бялата точка на Кейн, но младият нападател не сбърка при добавката и оформи крайното 2:2. След това равенство Тотнъм остава на 6-та позиция с 46 точки, докато Уест Хем е на 8-мо място с 39 точки. /БГНЕС