Райън Харисън е следващият съперник на Григор Димитров по пътя към защитата на титлата в Акапулко.

Американецът си осигури мач с десетия в световната ранглиста, след като в мач от първия кръг успя да преодолее своя сънародник Доналд Йънг с 4:6, 6:2, 4:2 и отказване на Йънг.

Григор и Харисън се познават отлично, тъй като играха често помежду си в юношеските турнири. Американецът заедно с Гришо бе от тези, на които предричаха бляскаво бъдеще, но за момента не успява да оправдае очакванията и се намира едва на 169-о място в ранглистата.

При мъжете двамата имат два двубоя помежду си, и двата в първия кръг на мачове от Големия шлем през миналия сезон. На Уимбълдън Димитров се справи в три сета с 7:6(1), 6:3, 6:2, след което повтори упражнението и на US Open - 6:2, 7:6(4), 6:2. В Акапулко Харисън е в серия от три поредни победи, тъй като започна участието си от квалификациите.

Двубоят на Григор отново е първи в програмата на Централния корт, така че ще започне точно в полунощ българско време в сряда (днес) срещу четвъртък.

При успех, Димитров ще защити 90 точки от 500-те, които има да защитава от титлата през миналия сезон. На четвъртфиналите пък негов съперник би бил победителят от балканското дерби Иво Карлович - Душан Лайович.

gong.bg