Полицията в Ротердам е арестувала 42-ма души заради инциденти около реванша от 1/16-финалите на Лига Европа между "Фейенорд" и "Рома" (1:2), съобщава "Алгемеен Дагблад".

Задържаните са за нарушаване на обществения ред, участие в сбивания, притежание на забранени фойерверки и хладно оръжие, както и за неспазване на полицейски заповеди. При някои инциденти служителите на реда използваха сълзотворен газ, за да успокоят обстановката.

Двубоят се очакваше да бъде рисков, след като преди седмица под влиянието на алкохола холандски запалянковци вилняха из Рим и нанесоха значителни щети на исторически паметници в италианската столица.

Полицията в Ротердам предприе значителни мерки за опазването на реда, като около 2500 привърженици на "Рома", пътували за двубоя, бяха ескортирани през по-голямата част от престоя им в Холандия.

В италианските медии пък се появиха твърдения, че част от феновете на "вълците" са се оплакали, че са били третирани като "животни" от полицията в Ротердам.

Междувременно въпреки засилените мерки се стигна до редица сблъсъци между ултрасите на двата отбора.

Напрежението се пренесе и на стадиона, като още през първото полувреме двубоят беше прекратен за кратко, след като холандските фенове хвърлиха огромен надуваем банан към чернокожия нападател на гостите Жервиньо.

През втората част пък мачът беше прекратен за близо 15 минути, след като запалянковците на домакините започнаха да хвърлят куп различни предмети по терена, недоволни от показания директен червен картон на Мичел те Верде при резултат 0:1 в 54-ата минута.

Малко след подновяването на играта току-що появилият се като резерва Елвис Ману изравни. Заради радостта си при гола резервният вратар на "Фейенорд" Ервин Мюлдер беше изгонен с директен червен картон. Три минути по-късно Жервиньо вкара второто попадение за "Рома".

dnevnik.bg