"Детският и ученическият спорт са основен приоритет за нас", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, предаде репортер на БГНЕС.

"Детският и ученическият спорт са основен приоритет за нас. Вярваме, че от тук тръгва пътя на големия спортист, на големия талант. Програмата е много сериозна. Оттук насетне бюджетът на министерството ще отделя средства за пълното финансиране на всички отбори, които получат право да участват за световните ученически игри", добави още спортният министър.

"Много училища обаче нямат база, нямат физкултурен салон. В момента се прави анализ на всички училища. Ще разделим училищата на категории и ще се опитам да извършим една мащабна работа с възстановяване на съществуващи салони или изграждане на напълно нови. Това е амбициозна програма с много средства. Предстои да търсим начини на финансиране. Ще направим всичко възможно нашите деца да имат всички условия за спортуване. Надявам се и другите министерства да ни подкрепят в тази програма. Знам, че сме на прав път", завърши Кралев.

БГНЕС