Днес ще бъде направен трети опит да се проведе единият от двата супергигантски слалома, които бяха предвидени в рамките на програмата на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско.

Състезанието ще е това, което беше отложено от петък. То от своя страна беше отложен старт от Бад Клайнкирхайм, който също не се състоя заради лоши условия. Днешният старт е предвиден за 11.00 часа.

В стартовия списък за днешния Супер Г трите най-големи имена в женските ски в момента ще се спуснат с номера между 17 и 20. Първа от тях ще тръгне лидерката в генералното класиране за Световната купа Тина Мазе с номер 17, след нея е Елизабет Гьоргъл, с номер 19 е победителката от комбинацията в неделя и номер 2 в генералното класиране Анна Фенингер. С номер 20 е Линдзи Вон, която имаше трудности в супергигантския слалом за комбинация в неделя заради лошата видимост.

В стартовия списък за записани 55 състезателки, като последната е от тях е Мария Киркова. Зрителите, които са купили билети за петък и събота, когато нямаше състезания заради мъгла, ще могат да ги използват днес.

dnevnik.bg