Бившият капитан на българския национален отбор и "Астън вила" Стилиян Петров ще се завърне на работа в първия отбор на бирмингамци. Новината съобщи мениджърът на тима Тим Ширууд на пресконференция днес, като не уточни позицията.

35-годишният Петров беше асистент в първия тим и в младежкия отбор до 21 години между май и август 2013 г., след което се оттегли, за да си вземе почивка и да се концентрира върху борбата си с левкемията. В началото на тази година той обяви, че тригодишната му битка с коварната болест е приключила.

Петров беше диагностициран с остра форма на левкемия през март 2012 г., когато беше футболист на "Астън вила", и премина през химиотерапия. Той беше принуден да сложи край на кариерата си през 2013 г. на 33-годишна възраст. В последните месеци полузащитникът се върна към футбола на аматьорско ниво.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България беше привлечен в "Астън вила" от "Селтик" през 2006 г. Той изигра 218 мача за бирмингамци, като бързо се превърна в любимец на феновете, а от 2009 г. беше капитан на тима.

dnevnik.bg