"Реал" (Мадрид) е твърдо против да приеме на "Сантяго Бернабеу" финала за Купата на краля между "Барселона" и "Атлетик" (Билбао), твърди "Ас".

Според информацията белите са уведомили ръководството на испанската федерация за решението си. От клуба не посочили конкретна причина за избора си.

Преди три години "Барселона" и "Атлетик" отново спориха за отличието в решителния мач и искаха да играят на "Сантяго Бернабеу". Тогава от "Реал" отново отказаха, но обясниха, че предстои ремонт.

Говорител на клуба заявил пред "Ас", че белите не искат на "Сантяго Бернабеу" да се провеждат финали - нито за купата, нито в Шампионската лига. Те били съгласни единствено на стадиона да се играят мачове на националния отбор.

Изданието припомня, че преди две години "Реал" загуби от големия си съперник "Атлетико" (Мадрид) във финала за купата именно на своя стадион. Тогава Коке от "дюшекчиите" заби победоносно знаме на отбора си в центъра на терена.

Първоначално "Сантяго Бернабеу" беше сочен за фаворит за мача на 30 май. Сега вече изборът вероятно ще бъде направен измежду "Местая" във Валенсия и "Картуха" в Севиля.

dnevnik.bg