ЦСКА обмисля да разкрие колко са дълговете по оставащите случаи, наследени от предишното ръководство. Главният акционер Александър Томов твърди, че е запознат с всички тях и лицензът на клуба не е в опасност.

"В последните дни се появиха две плащания - към агента Гонсалвеш и познатата Мадам Ба. Дългът към Гонсалвеш е този, който е по на зор и е в по-значим размер. Но ще се справим", каза Томов, цитиран от "Тема спорт". По думите му има две групи дела - едните са тези, които ЦСКА очаква да спечели в Арбитражния съд в Лозана, а другите са толкова стари, че няма как да не бъдат платени,

"През следващата седмица предполагам, че ще обявим точно колко дългове трябва да покрием. И ще го направим, няма проблеми", заяви Томов. Според изказването му "никой не може да каже колко точно" трябва да плати ЦСКА, за да покрие изискванията за лиценза. Причината е, че част от делата се оспорват.

"Най-тежките случаи ще ги борим до дупка. Няма да спра да повтарям, че те са криминални", добави главният акционер в клуба. През последните дни той определи случаите, наследени от предишните собственици от "Титан", за престъпни, скандални и дори кървави, защото заради належащите плащания страдат децата в школата, тъй като вместо да се инвестират в базите парите се дават за стари дела.

Томов вярва, че съдиите в А група ще си вършат работата по съвест до края на сезона. "Не ми е много силна надеждата, но такава задължително трябва да има", добави той.

dnevnik.bg