Лудогорец и Левски излизат днес от 15.30 ч. в Разград в дерби, от 21-ия кръг на "А" група, в което няма място за отстъпление. Природата поне пожали този мач от своите мартенски и капризи. Шампионите и „сините“ ще могат да мислят само за футбол в опита си да преследват своите цели. А те са ясни и същевременно различни пред двата съперника.

Лудогорец едва ли ще иска да повтори грешната си стъпка от Ловеч в миналия кръг, когато падна от Литекс. После обаче ЦСКА навърза два поредни гафа – срещу Локо Сф и вчера отново срещу Берое. Победа днес ще изпрати шампионите на лидерската позиция, където те не са били отдавна. С равни точки, но с по-добри показатели в преките двубои с ЦСКА лудогорци ще поведат класирането.

А Лудогорец ще иска да си върне и за есенната загуба от Левски с 2:3, да се реабилитира и за неубедителния си пролетен старт.

За Левски мачът е с още по-голям залог дори, особено при успех на Ботев в пловдивското дерби. Тогава само победата ще устройва „сините“ в Разград. В противен случай вечниятт съперник ЦСКА може да изпрати Левски в безсмислената втора шестица с едно доброжелателно полягане на „канарчетата“.

Но и в благоприятен за Левски развой в пловдивското дерби „сините“ ще гонят точки срещу Лудогорец. Най-малкото защото Левски си е Левски, а и Стойчо Стоев, преди да акостира на „Герена“, знаем къде беше треньор.

Стадионът ще бъде пълен, интригата голяма, а се надяваме и на хубава игра от двата отбора.

gong.bg