Българският биатлонист Владимир Илиев записа страхотно постижение на Световното първенство в Контиолахти, Финландия, след като завърши на 6-то място в преследването.

Илиев започна състезанието с две отлични стрелби от положение легнал и се движеше сред лидерите. Биатлонистът от Троян завъртя по една наказателна обиколка при следващите две посещения на стрелбището и завърши на престижното 6-то място. Вчера Илиев завърши на 8-ма позиция в спринтовата дисциплина, а днес отново записа отлично класиране.

Красимир Анев стартира с 5 пропуска при първите си две посещения на рубежа, но показа отлична стрелба от прав и финишира на 49-то място. Ива Златев завъртя седем обиколки в преследването и се класира 59-ти.

Новият световен шампион в преследването е Ерик Лесер. Германецът регистрира единствената чиста стрелба и спечели златното отличие. Антон Шипулин и Тарей Бьо завъртяха по една наказателна обиколка и се бореха по последна обиколка. В крайна сметка среброто отиде при руснака, а норвежецът грабна трети бронзов медал. /БГНЕС